“Opstillingspind” brugt til at tjekke kroppens retning: To strafslag!

“Opstillingspinde” må gerne medbringes på en golfbane, men må ikke bruges.

Dette måtte Brendan Steele sande, da han for nyligt spillede med i Wyndham Championship på PGA Touren. Steele skulle bruge mindst en tredjeplads for at få en plads i FedEx slutspillet.

Men det lykkedes langt fra.

Facts.

Særligt på fredagens anden runde gik det ifølge GolfChannel skidt, idet Steele måtte notere to strafslag. På hul 13 (hans fjerde hul for dagen) bad han således sin caddie om at tjekke opstillingen, dvs. om fødder/krop osv. pegede rigtigt. Han var nemlig fire over par efter kun tre huller, så et eller andet måtte være galt.

Caddien tog derfor en særlig “opstillingspind” op af baggen. En opstillingspind er en slags lige metalpind, som man fx. kan lægge ned på jorden foran fødderne og så se, i hvilken retning fødderne peger – se billede. Caddien brugte den så angiveligt til at tjekke Steeles opstilling på en eller anden måde.

Ups. Det må man ikke.

Regler.

Det vides ikke præcist, hvad det var, caddien gjorde, men der er to golfregler, der kan være brudt:

  1. Regel 4.3b (6): Brug af enhver type golftrænings- eller svinghjælpsudstyr (f.eks. opstillingspinde …) … til at udføre et prøvesving eller på nogen anden måde, som skaber en mulig fordel ved at hjælpe spilleren i at forberede eller udføre et slag (f.eks. hjælp med svingplanet, grippet, opstillingen, boldens position eller spillerens holdning).
  2. Regel 10.2b(3): En spiller må ikke indtage en stance til slaget, ved at bruge en genstand, som var placeret af eller for spilleren som hjælp til at placere dennes fødder eller krop korrekt, f.eks. ved at lægge en kølle på jorden for at vise spillelinjen.

Straffen for overtrædelse af hver af reglerne er to strafslag, men man straffes dog kun for overtrædelse af den ene af dem. Steele fik to strafslag, og det var angiveligt efter Regel 4.3b, hvormed den så formentlig ikke har været brugt til at indtage stancen (billedet) men blot som generel check af opstillingen.

Fed Ex Cup misset.

Steele måtte notere en dobbeltbogey på hullet og endte med at misse cuttet og klarede den derfor ikke videre til FedEx slutspillet.

/Brian

1 kommentar
  1. Mads V siger

    Men man må gerne ved opstilling/stance holde køllen strakt i hænderne over fødderne og således “ligne op”?
    Eller ville dette også tangere et brud på § 10.2b(3)?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.