Droppe: Det er (åbenbart) svært at droppe i knæhøjde!

De nye 2019-golfregler er nu trådt i kraft. En af de nemmeste nye regler er den nye droppe-regel: Drop i knæhøjde!

Men den er faktisk ikke så nem endda.

Lad os slå følgende fast angående reglerne (Regel 14.3b):

  1. Du skal droppe præcist fra knæhøjde – hverken over eller under.
  2. Knæhøjde defineres som afstanden fra dit knæ og ned til jorden, når du står i oprejst position.
  3. Men – der er ikke krav til, hvordan du står – du må gerne knæle eller sidde på numsen, eller hvad du har lyst til – blot du dropper fra knæhøjde – begge nedenstående billeder er således korrekte måder at droppe på.

    

I praksis har det vist sig svært dels at a) huske, at det ikke er skulderhøjde og dels at b) få droppet præcist fra knæhøjde (der er en tendens til, at man dropper for højt).

Nedenfor er der tre situationer, der illustrerer problemerne:

1. Korrekt højde!

Se fx nedenstående billede fra PGA Touren fra midt-januar. Kig nøje på billedet! Der er ingen tvivl om, at der droppes fra knæhøjde…men det er fra tilskuerens knæhøjde!

Så vidt vides blev der mærkeligt nok ikke givet nogen straf.

2. Westwoods første drop.

Og se nedenfor Lee Westwoods første drop fra knæhøjde den 16. januar 2019 i Abu Dhabi Championship: 

3. Henrik Stensons skulderhøjde.

Og Henrik Stenson samme dag (som Westwood): 

—-o0o—-

Det er altså ikke uden problemer med det dersens drop fra knæhøjde!

Så måske du lige skulle stille dig hen foran et spejl og øve dig lidt…!

/Brian

3 kommentarer
  1. FINN ELTVED siger

    Hvad sker der hvis der droppes fra skulderhøjde, der spilles videre og fejlen bliver ikke rettet.
    Hvad sker der hvis fejlen opdages med det samme og der droppes om.
    Hvad sker der hvis fejlen først opdages når hullet er spillet færdigt.

  2. OSWALD ACADEMY siger

    Finn:
    1) Så får man ét strafslag.
    2) Ingen straf, hvis man dropper om på korrekt vis, inden man slår slaget.
    3) Ét strafslag.

    MVH
    Brian

  3. Finn eltved siger

    Vedr. Svar 1: hvis fejl bliver påtalt af tv eller anden efter scorekort er indleveret, er det så ikke diskvalifikation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.