Lee-Anne Pace fra LPGA diskvalificeret for slag med ulovligt jern!

Hej alle.

Så er der igen en spiller, der er kommet i problemer med golfreglerne!

Denne gang var det veteranen Lee-Anne Pace, der i 2018 KPMG Womens Championship i slutningen af juni 2018 “kom til” at spille med et ulovligt jern.

1. Facts.
Pace spillede hul 8 i anden runde og efter et dårligt slag med sin sandwedge blev hun så frustreret, at hun smadrede wedgen ind i en pæl. Hun lagde ikke dér mærke til, at wedgen faktisk var blevet beskadiget nede i bunden (i hosel’en).

Derefter slog hun et slag med wedgen på hul 8 og igen på hul 14, hvor hun dog så efterfølgende bemærkede, at der var noget galt (pga. boldens mærkelige flugt). Hun konsulterede en regel official, og de kunne se, at wedgen var blevet beskadiget. Regel officialen gav Pace mulighed for at fortsætte spillet, og så kunne de bagefter sammen se på det, men Pace fandt det dog sandsynligt, at hun ville blive diskvalificeret, så hun stoppede spillet.

-> Du kan læse Regel komiteens officielle forklaring på dette link.

2. Golfreglerne.
Den relevante regel er Regel 4-3b, der siger:

Hvis en kølle beskadiges under en fastsat runde på anden måde end under spillets normale gang, og derved ophører med at være i overensstemmelse medReglerne, eller dens spillekarakteristika ændres, må køllen ikke bruges eller udskiftes under resten af runden.

Overtrædelse straffes hårdt, nemlig med diskvalifikation.

At smadre sin kølle i frustration er ikke “under spillets normale gang” (jfr. Afgørelse 4-3/1), og der var således ikke nogen vej uden om diskvalifikation.

3. God etikette?
I øvrigt vil jeg henlede din opmærksomhed på min nylige blog om Sergio Garcia, der gjorde noget lignende i RBC Canadian Open for nyligt – herunder mine tanker om, hvor smarte sådanne frustrationshandlinger lige er.

/Brian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.