Regelquiz 2 (Den svære!)

Hej alle.

I skal også lige have en lidt sværere regelquiz – jeg oplevede den selv på golfbanen i mandags.

Du har et langt putt fra green. Flagstangen står i hullet og din medspiller står 3-4 meter fra den.

I har ikke aftalt noget med, om han skal passe flagstangen.

Du putter, og bolden er på vej mod hullet..hvilket din medspiller opdager, og skynder sig at fjerne flagstangen. Bolden ryger i hul.

Er der straf til nogen af jer?

Glæder mig til at høre jeres bud nedenfor 🙂

/Brian

16 kommentarer
  1. Lars Tuxen siger

    regel 17-1 siger at hvis flagstangen ikke er passet, fjernet eller holdt i vejret, før spilleren udfører et slag, må den ikke passes, fjernes eller holdes i vejret under slaget, eller mens spillerens bold er i bevægelse, hvis denne handling kunne påvirke boldens bevægelse,

    Altså 2 straffeslag til spilleren (ham der putter).

  2. Lars Tuxen siger

    Om igen – det er 17-2, vi skal have fat i. Der står: “Hvis…en medslagspiller…passer eller fjerner flagstangen eller holder den i vejret under slaget, ellers mens bolden er i bevægelse, og handlingen kunne påvirke boldens bevægelse, pådrager…medslagspilleren sig den anvendelige straf.”
    Altså det er din medslagspiller, der inkasserer de to straffeslag. Havde han ladet flaget blive stående, ville din bold i den konkret beskrevne situation have ramt flagstangen, og de to straffeslag havde været dine.
    Ja, man skal læse hele reglen igennem, før man udtaler sig.

    1. Henrik Henriksø siger

      Nej det er urigtig da spilleren putter udenfor selve greenen. og flaget kan ikke påvirke boldens dømmekraft når den er spillet. flaget står som markering, hvis hullet ikke kan ses.. Der står at du har ikke aftalt om flaget skal fjernes imens der står en på greenen 3 – 4 skridt fra den.. Men hvis du står i puttelinien er der straf for ikke at gøre opmærksom på dette. Du ramme hullet som du må ramme flaget når du står udenfor greenen.. Hvis en medspiller ser den komme trillende imod hullet. vil den gå i hul uanset flag eller ej.

  3. Henrik Pihl siger

    Det er nemlig rigtigt. Altså dit sidste svar.

  4. Anne Marie Krogh siger

    Enig med ovenstående. Regel 17-2 giver i denne situation 2 straffeslag. Hvis flagstangen var fjernet, mens bolden var i bevægelse men at det var usandsynligt at bolden ville ramme den, er der ingen straf.

  5. Jørn Kelland siger

    Enig i, at det er regel 17-2, der kommer i anvendelse.

    1. Bent Kristian Jensen siger

      13.2a-4
      Den der løfter flaget pådrager sig den generelle straf, 2 strafslag

  6. Finn K siger

    Var flagstangen blevet stående i hullet, havde spilleren fået 2 straffeslag, men da medspiller fjerner flagstangen ved at stå 3-4 meter fra hullet, får han 2 straffeslag og spilleren slipper for straf.
    MEN jeg mener, at da slaget sker fra greenen og medspillerens fjernelse af flagstangen medfører, at straf fjernes for spilleren, bør slaget annulleres og spilles om (uden straf)

  7. Allan Juhl siger

    Da bolden spilles fra et sted på green, langt fra hullet, må 3-4 meter fra hullet anses som at være tæt på hullet, og spilleren må forvente at den pågældende medspiller passer flagstangen. Der er altså ingen straf til nogen af spillerne. Havde bolden været uden for green ved puttet, ville sagen være en anden.

    1. Henrik Henriksø siger

      Bolden bliver puttet udenfor greenen.. Bliver der puttet på selve greenen skal flaget fjernes når den står i hul… Hvis flaget ligger ned på green og kan være årsag til at den ledes i hul må flaget ikke fjernes,da den bruges som bandespil. Man må bruge flaget som markering hvis det er aftalt men den skal være løftet fri med 2 cm eller står bag puttehulet og fjernes når bold nærmer sig, hvis den ikke gær dette er der straf til begge spillere, dersom det kan være en fast bold som puttes ryger over hullet standses af flag. Man må bruge stangen af putter som man må bruge flaget til markering.. Men den har ingen effekt når den triller i hul med eller uden flag i.. Noget andet hvis der chippes udenfor greenen må man godt bruge flag som stolpe da bolden befinder sig i luften, dvs uden kontrol, men ikke hvis der puttes udenfor green

  8. Allan Juhl siger

    I decisionsbogen er der kun afgørelser om spillere der flytter flagstangen uden bemyndigelkse, fra et put uden for green. I den her situation er det er jo lidt som at flytte en flagstang, der ligger bag hullet og med fare for at blive ramt at et lidt friskt put, der går forbi hullet.

  9. Kai S. Hansen siger

    Jeg mener ikke der er straf til nogen af spillerne, hvis den havde lagt på jorden og en medspiller flytter flagstangen ved et lidt for frisk pot, så er der heller ingen straf.
    Mvh Kai

  10. Henrik Henriksø siger

    Der er ingen straf, Du må ramme flagstangen da du er udenfor greenen og den går i hul. Om det er aftalt eller ej med at fjerne flaget, er lige meget. Du kan se hullet og det er den du går efter.. Der er straf til den som står og bliver ramt. Det er pænt af ham at fjerne flaget og lade den gå i hul. Det havde været noget andet hvis du på forhånd har bedt om at flaget skulle stå og der er en som fjerner det. Men bolden er spillet og markering fjernes i selve spillet da bolden allerede er undervejs.

  11. Eske siger

    Ingen straf til nogle af spillerne.
    Det kan aldrig være en fordel at lade pinden stå, når Puttet er fra Green.
    Ret og rimelighed

  12. Allan Juhl siger

    Får vi nogen afgørelse????? – eller svæver svaret i vinden!

  13. Karsten L Nielsen siger

    Ham der løfter flagstangen pådrager sig 2 strafslag iht. regel 13.2 a

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.